Å×Ù ËÏÃÏ

Å×Ù ËÏÃÏ Å×Ù ËÏÃÏ

γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί

Αν δεν φας το "θεριό", θεριό δεν γίνεσαι

Του Γιώργου Πρωτοπαππά

Σμυρναίικη παροιμία που μου την έλεγε η γιαγιά μου, και είχε δίκιο. Την θυμήθηκα την παροιμία αυτή, με όλα αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας, από τους δανειστές, με αβάντα των ελληνικών κυβερνήσεων, και κυρίως την τελευταία, που αντί για ελπίδα, σκορπά τον αργό θάνατο.
Handelsblatt: Ο πάλαι ποτέ επαναστάτης Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί με συνέπεια ό,τι πουν οι δανειστές. Με τον Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο "σχεδόν όλα έγιναν πιο εύκολα" λέει επαινετικά ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Σώσαμε τις Τράπεζές τους, με αντάλλαγμα, την δραστική μείωση συντάξεων, την δραστική μείωση μισθών, στέλνοντας χιλιάδες Έλληνες στα συσσίτια, στέλνοντας χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία, με δυσβάσταχτους φόρους, οι αυτοκτονίες είναι καθημερινό φαινόμενο, γενικά με την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.
Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ συμφωνεί με τον Όλι Ρεν ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας έγινε για να στηριχτούν και να σωθούν οι τράπεζες.

Χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν ή αναγκάστηκαν να εγκατασταθούν σε άλλες βαλκανικές χώρες, διαγράφοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, και το αποτέλεσμα χιλιάδες νέοι κάθε είδους μόρφωσης, να μεταναστεύουν.
Η νέα επιλεκτική μετανάστευση είναι γεγονός.
Οι Έλληνες γιατροί, και οι Ελληνίδες νοσηλεύτριες αναβάθμισαν το σύστημα υγείας των χωρών των δανειστών, και μάλιστα με χαμηλότερο κόστος.
Πεντακόσιες χιλιάδες νέοι Έλληνες επιστήμονες αναβάθμισαν τον κοινωνικό, βιομηχανικό, επιστημονικό ιστό των κρατών των δανειστών, χωρίς να ξοδέψουν ένα Ευρώ οι δανειστές.

Από την Πρωτομαγιά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη του ήδη φτωχοποιημένου από τα μνημόνια Ελληνικού λαού, τρέχοντας να εκπληρώσουν την επιθυμία του Ντράγκι, που διέταξε να γίνουν πλειστηριασμοί σε όλη την Ελλάδα.
Έχοντας τον "Τσακαλώτος" να μας εμπαίζει λέγοντας, οι πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί για κοινωνικούς λόγους.

Μα και βέβαια είναι σημαντικοί οι πλειστηριασμοί για τους δανειστές! Μετά την πώληση των λιμανιών, αεροδρομίων κλπ, έχουν βάλει στο μάτι και τις τουριστικές επιχειρήσεις, για να μπορούν να ελέγχουν εκατό τοις εκατό την Τουριστική βιομηχανία, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, όπως έκαναν μέχρι τώρα.
Έχουν βάλει στο μάτι, το σπίτι του Έλληνα, που ανέκαθεν δεν άρεσε στους Ευρωπαίους, το ότι το 80 τοις εκατό των Ελλήνων έχει μια σκέπη πάνω από το κεφάλι του, και κοιτούν τώρα με κάθε τρόπο να τον ξεσπιτώσουν, με την εξευτελιστική μέθοδο του πλειστηριασμού.

Το θεριό δεν σταματά, συνεχίζει και θα συνεχίζει όσο το αφήνεις, όσο του επιτρέπεις να δέχεσαι με απάθεια αυτό τον αργό θάνατο της σταγόνας.
Τι περιμένεις;
Αν δεν φας το 'θεριό', θεριό δεν γίνεσαι.

ΕΧΩ ΛΟΓΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 

ÔÉ ÃÉÍÅÔÁÉ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?