Å×Ù ËÏÃÏ

Å×Ù ËÏÃÏ Å×Ù ËÏÃÏ

γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί

Δεν είναι εκλογές, είναι ψήφος στην ζωή ή όχι!

Του Γιάννη Κάϊρα, Μέλους της Πλεύσης Ελευθερίας

Τον Μάιο του ’19, λοιπόν, έχουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές συν τις Ευρωεκλογές και, ίσως, και Εθνικές, ελέω τυχοδιώκτη Πρωθυπουργού Τσίπρα.

Όλες σημαντικές και, ίσως, από τις σημαντικότερες της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας, το σίγουρο είναι, όμως, ότι στο Βόλο, η απόφαση μας για το ποιον ή ποια θα ψηφίσουμε ως Δήμαρχο της πόλης μας, είναι αυτή που θα δείξει τον δρόμο είτε προς την ανάπτυξή της είτε προς την καταστροφή της ζωής σε αυτήν, όπως την ξέραμε όσοι γεννηθήκαμε και ζούμε στον όμορφο Βόλο μας.

Η απελθούσα δημοτική αρχή Μπέου, με τον ίδιον ή κάποιον άλλον επικεφαλής, θα θελήσει να ξαναζητήσει με θράσος την λαϊκή εντολή ενώ είναι με το μέρος της ΑΓΕΤ (LaFarge) και της Κυβερνητικής επιδίωξης να γίνει ο Βόλος μας ο αποτεφρωτήρας σκουπιδιών της Νότιας Ευρώπης. Ο Μπέος ή κάποιος «μπροστινός» του θα ζητήσει την λαϊκή ψήφο, ενώ επιδιώκει το κλείσιμο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) και την παράδοσή της σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα οι πολίτες, σε λίγο καιρό, να πούμε το νερό νεράκι. Ζητά, λοιπόν, ή θα αποπειραθεί να ζητήσει, την ψήφο σου, Βολιώτη και Βολιώτισσα, η πιο ακραία και με φασίζουσα νοοτροπία δημοτική Αρχή που έχει περάσει από τον τόπο μας από την εποχή της μεταπολίτευσης. Μια δημοτική αρχή που αρχή της ήταν το ψέμα και η καπήλευση έργων άλλων (κόμβοι), μέση της η αστυνόμευση, με ΜΑΤ και μπράβους, στα δημοτικά συμβούλια Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ, απέναντι σε πολίτες και δημοτικούς συμβούλους που αντιστέκονται και τέλος της, η εξαφάνιση οποιασδήποτε δημοκρατικής διαδικασίας στο ναό της δημοκρατίας της πόλης και η έξαρση του τραμπουκισμού σε πολίτες στους δρόμους με διάκοσμο τα μπλε φωτάκια.

Απέναντι σε αυτή την λαίλαπα, με λύπη, βλέπουμε να αυτοπροτείνονται ως σωτήρες της πόλης μας στελέχη συστημικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), αλλά και στέλεχος της κεφαλαιοκρατίας, που με τις πολιτικές τους και την μισαλλοδοξία τους έφεραν τον Μπέο στην εξουσία. Τις πολιτικές επιλογές και τους νόμους των μνημονιακών κυβερνήσεων αυτών των κομμάτων εκμεταλλεύεται η απελθούσα δημοτική αρχή σε αγαστή συνεργασία με υψηλά κυβερνητικά στελέχη, πίσω από την «κουρτίνα» της δημοσιότητας, προωθώντας τις πιο βάναυσες και αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» εις βάρος των πολιτών.

Θα μου πείτε και ποια είναι η λύση; Ποια είναι η απάντηση στην Σκύλλα, αλλά και στην Χάρυβδη που αντιπροσωπεύουν οι μνηστήρες του τιμονιού της πόλης; Η λύση είναι εσύ! Εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο, εσύ που ένωσες την φωνή σου και τα βήματά σου μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μας υπέρ της ζωής, στο συλλαλητήριο ενάντια στο καρκίνο της ΑΓΕΤ και του εργοστασίου SRF του Μπέου. Εσύ που αναπνέεις κάθε μέρα την πλαστικούρα, όταν πας τα παιδιά σου σχολείο. Εσύ που λες φτάνει πια, έως εδώ, κάτι πρέπει να γίνει.

Βγες μπροστά, βγες μαζί με τους συμπολίτες σου που αγωνίζονται στους δρόμους, στις πλατείες, μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, δίνοντας μαζί την λύση απέναντι στο καθεστώς Μπέου και των αυτοπροτεινόμενων «σωτήρων» - χαλίφηδων για την θέση του χαλίφη, που σου λένε ότι έτσι θα ζήσεις εσύ και τα παιδιά σου.

Γιατί, αν δεν αγωνιστούμε εμείς οι ίδιοι για τις ζωές μας, ποιοι περιμένουμε ότι θα το κάνουν;

ΕΧΩ ΛΟΓΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 

ÔÉ ÃÉÍÅÔÁÉ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?