Å×Ù ËÏÃÏ

Å×Ù ËÏÃÏ Å×Ù ËÏÃÏ

γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί

Ο Πύργος της Βαβέλ !!!

Του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου, Ιδιοκτήτη βρεφονηπιακών σταθμών

Μετά τις αλλαγές που έφερε η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, στα έδρανα της Ελληνικής Βουλής, άρχισαν οι ζυμώσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πολυχρωμία, η πολυφωνία και η πανσπερμία ιδεών, μπαίνουν σε συζήτηση και αναθεώρηση. Όλοι τα βάζουν με όλους. Η κάθε ομάδα – όχι γιατί έχει άλλη ιδεολογική ή κομματική θέση - προσπαθεί να επικρατήσει, καθαρά για λόγους γοήτρου.

Η έξωθεν όμως μαρτυρία και παρουσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι διαφορετική. Αδελφοσύνη, ομόνοια, ενότητα, ταύτιση ιδεών και απόψεων.

Αυτό όμως που βγάζουν καθώς και αυτό που διαβάζουν οι ασπάλακες της δημοσιογραφίας, είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει πραγματικά, στα σπλάχνα του ριζοσπαστικού αριστερού μορφώματος.

Εκτός από τον οπορτουνισμό, τον ρεβανσισμό, το νέο, το κατ’ επίφαση κοινωνικό πρόσωπο, μέσα στο κόμμα οι βαθμοί «βρασμού» είναι μεγάλοι και μη διαχειρίσιμοι.

Ο Πύργος της Βαβέλ επικρατεί στο κόμμα της αντιπολίτευσης. Παρότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια, οι όποιες φωνές να μην βγαίνουν παρά έξω!!! Είναι δεδομένο ότι οι ανήκοντες στη αυτοαποκαλούμενη ριζοσπαστική πτέρυγα, με μπροστάρη τον Τσακαλώτο, αλλά και οι λίγο πιο κεντρώοι με μπροστάρη το Φίλη, αντιδρούν στα ανοίγματα του Τσίπρα τόσο προς το Κέντρο όσο και προς τη Δεξιά.

Αυτή την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ διανύει μία φάση αυτοκριτικής και κομματικής αναδιάρθρωσης, προσπαθώντας να βρει πού θα πατήσει. Ξέρει ότι δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες !!! Αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο γιατί ήδη το κόμμα αυτό απαρτίζεται από πέντε βάρκες... και η προσπάθεια είναι να προστεθεί και η έκτη. Τα «άστεγα» του τέως συνέταιρου, δηλαδή των ΑΝΕΛ, θέλουν στέγη. Δεν υπάρχει όμως πιθανότητα να αλλάξουν πολιτική άποψη και θέση. Επομένως μία μερίδα της δεξιάς – και μάλιστα της δεξιάς της δεξιάς – θα ενταχθεί στο νέο πολιτικό μόρφωμα.

Μπορεί με αυτή την κίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει και κάποιους από τους Καραμανλικούς, οι οποίοι μετά την αποχώρηση του αρχηγού τους κάποια στέγη θα πρέπει να βρουν.

Θέλω να ακούσω πώς θα ονομάζεται πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκεί που θα το χαρώ – κακία θα πω – είναι που μερικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούν να αυτοαποκαλούνται αριστεροί ή σύντροφοι !!!

Οι νεοεισαχθέντες στο κοινοβούλιο ακροδεξιοί και Ο.Φ.Α. νεωτεριστές μπουρζουάδες, με τα ξύλινα πόδια τους, δεν θα αντέξουν πολύ και θα ακολουθήσουν τους προκατόχους τους.

Το Κ.Κ.Ε. θα σηκώνει το βάρος της αριστερής γραμμής και θα φυλλοροεί, ένεκα του ξύλινου λόγου που χρόνια τώρα ομιλεί.

Όλες όμως οι παραπάνω διαφορές μεταξύ των μονομάχων της Βουλής, παραμερίζονται και ανάλογα με την περίσταση, υπάρχουν και οι συνεργασίες.

Αυτό που βγάζει μάτι αλλά οι ασπάλακες της ενημέρωσης δεν το βλέπουν, είναι πως όλες οι πτέρυγες της Βουλής συγκαλύπτουν η μία την άλλη, συμφωνούν και χειροκροτούν αποφάσεις η μία της άλλης. Μέχρι εκεί φτάνει και το πολιτικό ήθος πολλών Βουλευτών της Ελληνικής Βουλής.

Κάποτε αυτό θα πρέπει να αλλάξει, θα πρέπει η Δημοκρατία να πρυτανεύει, μέσα στο σπίτι της και οι διάφορες πολιτικές απόψεις να είναι μαγιά για εποικοδομητικές συζητήσεις προς το συμφέρον της Πατρίδας μας και όχι των ολίγων και των συνεργατών... του Δ Ράιχ.

Η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ σιγά σιγά με πρόγραμμα τεκμηριωμένο, λόγο κρυστάλλινο και κοινωνικό πρόσωπο, μπαίνει στις συνειδήσεις των Ελλήνων σαν ένα Δημοκρατικό και Φιλολαϊκό κόμμα χωρίς ιδεοληψίες, ρεβανσισμό και οπορτουνιστικές βλέψεις.

Δεν Κοιτάμε Αριστερά, Δεν Κοιτάμε Δεξιά... Κοιτάμε Μπροστά !!!
ΕΧΩ ΛΟΓΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 

ÔÉ ÃÉÍÅÔÁÉ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?