Å×Ù ËÏÃÏ

Å×Ù ËÏÃÏ Å×Ù ËÏÃÏ

γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί

Γιατί συμμετέχω: Επιστολή προς Συναδέλφους Συμβολαιογράφους

Της Έλενας Καραγεωργοπούλου, μέλους Δ.Σ. ΣΣΕΑΠΑΔ*

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η αγωνία για την άσκηση του συμβολαιογραφικού λειτουργήματος είναι κοινός τόπος συνάντησης όλων μας.

Οι στερημένοι του επιστημονικού κύρους και ήθους τρόποι, τακτικισμοί, μεθοδεύσεις του κυρίου Ρούσκα, μετά της ομάδας που τον στήριξε αρχικά και της συμπληρωματικής ομάδας (κατ’ επιλογή) που τον στηρίζει και σήμερα, με κύριο στόχο την εμφανή και απροκάλυπτη εξυπηρέτηση συμφερόντων, κατά παράβαση κάθε έννοιας Δικαίου, σε βάρος του συνόλου των συμβολαιογράφων και της ίδιας της κοινωνίας, έδωσαν το εναρκτήριο σάλπισμα, όμως, μίας άλλης στάσης μου στα πράγματα.

Με τη διαπίστωση κραυγαλέα παράνομων διαδικασιών ήδη από την έκτακτη γενική συνέλευση της 27ης Νοεμβρίου 2017 και στη συνέχεια συμμετέχοντας στο νυν Διοικητικό Συμβούλιο, ξεκίνησα από ηθική αγανάκτηση έναν δύσκολο Αγώνα Δράσης, Μάχης, Εναντίωσης, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ με γνώμονα τον ΟΡΚΟ μας την τιμή, το κύρος και την υπόληψη μας.

Στην προσπάθειά μου αυτή αποκατάστασης της αλήθειας, έχω ασκήσει και συνεχίζω να ασκώ κάθε νόμιμη ενέργεια σε υπεράσπιση των αρχών του Δικαίου, έχοντας αποθηκεύσει πολύτιμη ενέργεια, από την υποστήριξη συναδέλφων προερχομένων από όλη την Ελλάδα, όλους τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους, τους οποίους και ευχαριστώ βαθύτατα για τη στάση τους αλληλεγγύης.

Οραματίζομαι τη συμβολαιογραφία του αύριο, ως άσκηση λειτουργήματος, με σημείο αναφοράς τον ΑΝΘΡΩΠΟ, με στόχο την επαγγελματική μας προσφορά, τη συμβολή μας σε μείζονος σημασίας κοινωνικά ζητήματα, όπως η αναγκαστική εκτέλεση σε εκτέλεση των συνταγματικών αρχών μας, επιδιώκοντας επέκταση των δραστηριοτήτων μας, για τη διευκόλυνση και συντόμευση διαδικασιών και διεπεραιώσεων υποθέσεων αναδοχής - υιοθεσίας ανηλίκων τέκνων, την ενασχόληση με το κτηματολόγιο στη χώρα μας, το νέο θεσμό της Διαμεσολάβησης, τη συστράτευση με τους συναδέλφους της υπόλοιπης Ελλάδας, στην αντιμετώπιση θεμάτων που αναφύονται από την ιδιαιτερότητα της επαρχιακής ζώνης, όπου λειτουργούν με το βάρος και τη δυσκολία της απόστασης και τη δυσλειτουργία των Αρχών (βλ. περίπτωση υπηρεσιών ΕΜΣΥ) και πολλά ακόμα που όλοι μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε και αναδείξουμε με επιστημονικό τρόπο, ώστε στη χώρα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, να συνδράμουμε το έργο της Δικαιοσύνης, με πίστη στο Σύνταγμα και στον Κώδικά μας.

Εάν έχω τη στήριξή σας θα βρούμε την κοινή μας Αναφορά από την πρώτη μέρα των εκλογών και μετά, εάν βρείτε τους ίδιους λόγους με μένα, θα ενώσουμε τις φωνές μας και θα γίνουμε πιο δυνατοί, με όφελος δικό μας και των συμπολιτών μας – συνανθρώπων μας.

Γιατί δεν παρέστην στην παρουσίαση των υποψηφίων προέδρων και συμβούλων της 8ης Μαίου 2018 στην αίθουσα του ΣΣΕΑΠΑΔ

Γιατί είναι ΟΝΕΙΔΟΣ και ΠΡΟΣΒΟΛΗ για μένα προσωπικά να αναμετρηθώ στην άποψη και στο κύρος με υποψηφίους (όπως ο κ. Ρούσκας, η κ. Ελένη Κοντογεώργου, η κ. Μελπομένη Μπαρλαμά, ο κ. Παπαθέου) που έχουν ενσυνείδητα παραβιάσει τον όρκο τους, ως λειτουργών της Δικαιοσύνης και που, αν και έχουν καταδικαστεί ποινικά ή διώκονται για κακουργήματα [με το με αρ. 1143/2016 Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών ο κ. Ρούσκας] και σοβαρά πλημμελήματα, εξακολουθούν ΑΛΩΒΗΤΟΙ, με την κάλυψη του Υπουργού Δικαιοσύνης, να διεκδικούν την ψήφο σας, ενώ αποζητούν προεκλογική συμπαράσταση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου κ. Ρούσκας απεύθυνε αίτημα ακρόασης εξαιρώντας με, διά τεχνικής βίας, από θεσμική επίσκεψη, παρά το Νόμο, και κάνοντας χρήση των αξιωμάτων αμφοτέρων για ίδιον όφελος σε τύπο «ιδιωτικής συναλλαγής».

Συνάδελφοι, όλα όσα παραπάνω συμβαίνουν και πολλά ακόμα που δικαιούσθε να γνωρίζετε και δεν είναι εφικτό έως και σήμερα, θα ανέτρεπαν και την παραμικρή υποψία, ότι ο κ. Ρούσκας μπορεί να προάγει τα συμφέροντα της συμβολαιογραφίας, έτσι όπως αρμόζει να είναι κατ’ εφαρμογή όχι μόνο του ελληνικού συντάγματος και Κώδικα Συμβολαιογράφων, αλλά και σύμφωνα με τις από Διεθνή Συνέδρια αποκρυσταλλωμένες απόψεις γύρω από την έννοια του συμβολαιογραφικού θεσμού, που έχει εξηγηθεί ως φαινόμενο που βρίσκει λόγο ύπαρξης στην κοινωνική φύση του ανθρώπου και γεννιέται ως απάντηση στην αρχαιότατη ανάγκη της βεβαιότητας της πρόβλεψης και της σταθερότητας, δηλαδή εκείνης της νομικής ασφάλειας που η κοινότητα απαιτεί. Σε αυτό το λατινικό σύστημα, ο συμβολαιογράφος καλείται να είναι ο επαγγελματίας του Δικαίου, ο υπεύθυνος της δημόσιας λειτουργίας, εκείνος που με αμερόληπτη παρουσία προβάλλει ακλόνητες ηθικές.

Ως δημιουργός της προληπτικής ασφάλειας Δικαίου, ο συμβολαιογράφος καλείται όχι μόνο να τη διασφαλίσει, αλλά να την κατασκευάσει, να την πραγματοποιήσει, να τη διαιωνίσει.

Αυτή είναι η δική μου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ συνάδελφοι...

Δεν νοείται ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ χωρίς ΑΣΦΑΛΕΙΑ...

Η χώρα μας, σε μορφή ηφαιστείου, προμηνύει την έκρηξη του μένους και θυμού όλων μας, με τη λάβα να συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλους όσους θεώρησαν πως είχαν το δικαίωμα να αυθαιρετούν, να δρουν παρά το Νόμο, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων αθέμιτων μέσων και την ψήφο σας.

Ελπίζω στην ανταπόκρισή σας, Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, για την υποστήριξη και ευελπιστώ μία νέα περίοδος δυναμικής συμμετοχής και εγρήγορσης να ξεκινήσει για όλους μας.

Συναδελφικά
ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

* Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου

ΕΧΩ ΛΟΓΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 

ÔÉ ÃÉÍÅÔÁÉ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?